TIME SPEED DISTANCE SOLVED PROBLEMS 1

1. 30 km/h

2. 20 km/h

3. 25 km/h

4. 40 km/h

40 km/h

distance to cover =total distance-distance covered

distance to cover=300-100=200

time left=total time -time travelled=10-5=5

speed to be travelled=distance left/time left=200/5=40 km/h

1. 12.75 km/h

2. 12.75 km/h

3. 18.75 km/h

4. 15.75 km/h

18.75 km/h

D/15=t+10/60

D/25=t-10

D is distance t is time

equation 1/2 is

D/15/D/25=t+10/60/t-10/60

25/15=t+1/6/t-1/6

solving for t=40 minutes or 2/3 hours

subdtitute in equation 1

d=12.5 km

speed=distance/time=12.5/2/3=18.75

1. 10:30 AM

2. 11:00 AM

3. 9:30 AM

4. 11:30 AM

11:00 AM

The thief starts running at 20 km/h at 5:00 AM

At 7:00 AM the thief has covered a distance of 40 km

When police starts running the distance to be covered is 40 km

since they are running in the same direction effective speed is 30-20=10

so time taken is 40/10=4 hrs

the police starts running at 7:00 AM so he will catch the thief by 11:00 AM

1. 95 km/h

2. 80 km/h

3. 90 km/h

4. 85 km/h

90 km/h

In 5 hours distance is 5x10=50 km

remaining distance is 500-50=450

Remaining time is 10-5=5 hours

Average speed=Total Distance/Total time=450/5=90 km/h

1. 20 km/h

2. 35 km/h

3. 32 km/h

4. 30 km/h

30 km/h

if they are running at opposite direction effective speed is A+B

time taken=distance/effective speed

4=200/20+B

solving for B

speed of B is 30 km/h

Objective Interview Questions on C Programming

Objective Interview Questions on Computer Networks

Objective Interview Questions on C++ Programming

Objective Interview Questions on Database Management Systems

Objective Interview Questions on Java Programming

Objective Interview Questions on Operating Systems

Objective Interview Questions on Unix Shell

Objective Interview Questions on Web Technology

Aptitude Questions on Ages

Aptitude Questions on Averages

Aptitude Questions on Boats and Streams

Aptitude Questions on Partnership

Aptitude Questions on Profit and Loss

Aptitude Questions on Time and Work

Aptitude Questions on Time Speed and Distance

Aptitude Questions on Trains

Group Discussion Topics

Group discussion points on demonetization

Group discussion points on digitalization

Group discussion points on educational system in india

Group discussion points on effects of peer pressure in life

Group discussion points on flexible work culture flexible time and place

Group discussion points on globalization leading to global warming

Group discussion points on jingoism effects on globalization

Group discussion points on obesity and health impact

Group discussion points on demonetization

Group discussion points on digitalization

Group discussion points on educational system in india

Group discussion points on effects of peer pressure in life

Group discussion points on flexible work culture flexible time and place

Group discussion points on globalization leading to global warming

Group discussion points on jingoism effects on globalization

Group discussion points on obesity and health impact